Forbrukslån

Har du et forbrukslån er du en av mindretallet. Det er kun rundt tretti prosent som får sin søknad godkjent. Hadde alle i Norge søkt om forbrukslån ville ikke halvparten av de som har søkt fått lån. Det sier ganske mye om hvor strenge man er på å gi ut forbrukslån sammenlignet med andre lån som for eksempel kredittkortlån eller andre typer lån som kommer lettere. Lån er generelt sett ikke lett å få hvor forbrukslånet kan kategoriseres som vanskelige lån. Har du god og sunn økonomi kan du selvfølgelig få lån.

Overflod av informasjon

Det finnes mange tilbydere på markedet. Det er så mange tilbydere av lån at man drukner litt i jungelen av forbrukslån og andre typer lån. Søker du på forbrukslån på internett kan du bruke de neste tiårene på å finne ut av hvilke forbrukslån du bør søke på. Dette er ikke fordi konseptet er så vanskelig, men heller fordi det tar så utrolig mye tid å lese igjennom all den informasjonen som finnes på internett. Internett er overfylt av info om lån og hva som skal til for å få dem. Du kan rett og slett lese deg i hjel.

Nye og gamle tilbydere

Da det finnes så mange tilbydere av lån på internett er spørsmålet om det går an å gjøre visse vurderingen for å vite om den ene tilbyderen er bedre enn den andre. Slike vurderingen kan du absolutt gjøre. Her er det viktig at du først og fremst tar et søk og ser hva som kommer opp. Når du har en liste med tilbydere kan det først om fremst være greit å skille mellom formidler av lån og bank. Er det en formidler av lån vil du gjennom formidleren søke på lån hos mange banker på en gang. Det er en fordel og sparer deg for mye tid. Søker du på lån hos en bank vil du få et svar. Det er det. Ikke noe mer og ikke noe å sammenligne tilbudet med.

Når du leser på en tilbyders side om lån er det viktig at siden er oversiktlig og at siden er bra. Er det vanskelig å finne informasjon som er viktig for deg kan det være greit å droppe å bruke siden. Det må være lett å se hva tilbyderen tilbyr. Er det forbrukslån, kredittkort eller andre lån. Hva er prosenten, bør du også stille deg. Her er det fint om tilbyderen også sier noe om gebyrer og andre kostnader. Prøver tilbyderen å skjule hva som egentlig tilbys til etter at du har søkt er dette ikke bra. Når du søker på et lån gjennom en tilbyder er det viktig at tilbyderen sier at søknaden ikke er bindende og at det er lett å legge inn informasjon om lånet, hva du ønsker og deg selv. Det skal være effektivt og det skal være rett frem. Ikke noe tull.

Forbrukslån

Author: Monica Carpenter