Kategorier
Lån

Forbrukslån til forbruk

Det finnes mange myter med forbrukslån som ikke er sanne. De fleste myter om det meste er jo ikke sanne, men har kommet fra noe som gjør at folk stiller spørsmålstegn med det ene og det andre med disse mytene. Forbrukslån er en populær låneform og det er ikke rart at det finnes mange rare meninger og oppfatninger om hva forbrukslån er og hvordan de skal oppfattes.

Forbrukslån til forbruk

En av mytene med billig forbrukslån er at det kun er lån til forbruk. Dette er ikke riktig. Det finnes ingen lån i Norge i dag som forteller deg eller meg om hvordan pengene skal brukes eller ikke brukes. Långiver er vanligvis den som bestemmer eller er med på å bestemme hva pengene kan eller ikke kan brukes til. Det er ofte ikke så vanskelig. Det finnes flere lån som banken ikke bryr seg om bruken av. Et sånt lån er kredittkort. Du får et og du kan bruke kortet på hva du vil. Mange banker prøver å stimulere til bruk innenfor visse sektorer ved å gi ekstra fordeler innenfor disse sektorene. Typiske sektorer er ved kjøp av bensin, fly med visse flyselskaper, osv. Det er med andre ord ganske mye som brukes og gjøres med disse kortene.

Et annet lån som bankene ikke bryr seg om bruken av er forbrukslån. Banken spør deg ikke om hvordan du bruker pengene. Du kan bruke forbrukslån på hva du vil. Et av disse forbrukene kan være forbruk, men det trenger absolutt ikke å være det. Du kan godt bruke pengene på bil, båt, hus eller du kan starte et selskap med pengene. Hvis du ikke har lyst til å bruke pengene kan du jo sette pengene i banken. Der kan de stå så lenge du vil uten at noen sier noe som helst.